Schetst de Coachingkalender mijn verbazing vandaag met een zeer toepasselijke spreuk.

De achterkant van dit kalenderblad geeft aan dat een wandeltocht je gespreksstof geeft. En dat is zo waar als het maar zijn kan.

In mijn wandelcoachings (en sinds kort ook mijn e-wandelcoachings die een groot succes zijn!) merk ik hoe snel mensen beginnen met het vertellen van hun verhaal. Daar waar ik collega-coaches nog wel eens hoor verzuchten dat het soms best trekken is aan iemand voordat er iets uit komt, zie ik dat een wandeling in de vrije natuur wonderen doet – zèlfs met de meest gesloten types.

Ga je met elkaar in een kamertje zitten dan rust er een druk van ‘moeten’ op een coachingsgesprek. Een coachingsgesprek moet je wel afgezonderd van de buitenwereld voeren maar om jezelf nu met je coach op te sluiten, is weer een heel ander geval.

Zeker omdat we nèt twee maanden van ‘lock-down’ achter de rug hebben, is het wel fijn om er weer op uit te trekken zònder het gevaar op besmetting met Covid-19.

Als je met mij naar buiten gaat voor je coachingsgesprek, zul je merken dat de frisse buitenlucht je goed doet, je gedachten automatisch gaan, je makkelijker praat over wat je bezighoudt en meer open staat voor wat ik jou vraag en terug geef van wat je mij vertelt.

Voor je het weet, is de tijd alweer op en kijk je uit naar de volgende coachingswandeling.

Tenminste, dàt is wat ik steeds weer hoor van mijn coachees… 🙂