Westeinde 8 Uffelte
06-54625523
coaching@burnoutpreventie.nl

Vijf (5) belangrijke reden voor een wandelcoaching in het buitenland

Preventie & Back to Work

Created with Sketch.

Vijf (5) belangrijke reden voor een wandelcoaching in het buitenland

Sinds een aantal jaren verzorg ik ook coachings en trainingen in het Verenigd Koninkrijk. Minimaal 2x per jaar ga ik met een groep naar de overkant voor een wandelcoaching.

Met enige regelmatig wordt mij daarbij de vraag gesteld wat hier de toegevoegde waarde van is. Trajecten waarvoor je naar het buitenland gaat, worden vaak gezien als ‘snoepreisjes’, ‘verkapte vakanties’ etc.

Natuurlijk is het fantastisch om in de Schotse heuvels met een groep te lopen, om bezig te zijn met de thema’s die spelen en in de namiddag in een lokale pub met elkaar een onvervalste pint te drinken.

Alleen zijn er meer redenen waardoor een wandelcoaching in het buitenland meerwaarde heeft voor de deelnemers.

  • Je vormt een hechte groep, waarop je later ook terug kunt vallen
  • Je leert meer omdat je buiten je comfortzone bent
  • De context van een andere omgeving verdiept de thema’s
  • Je verruimt je blik door contact met een andere cultuur
  • Je bent 24/7 weg van thuis en werk waardoor je focus 100% is

Grenzeloos coachen

Door het samen in een totaal andere omgeving zijn, waarbij je niet met een uurtje reizen weer thuis of op het werk zit, maakt dat de onderlinge band verstevigt, intensiever wordt. Je doet niet alleen met elkaar het traject maar tijdens de tussenliggende moment (ontbijt, lunch, de pint in de pub) komen de persoonlijke verhalen in een ongedwongen sfeer ter sprake. Allemaal belangrijke processen voor de basis van een hechte groep.

En omdàt je in een vreemde omgeving met elkaar bent, ben je ook op elkaar aangewezen waardoor je je meer bewust wordt van je eigen gedrag met als gevolg dat je meer open staat voor nieuwe ervaringen.

Deelnemers ervaren zelf hoe goed het is om even niet in de bereikbaarheid van het werk te zijn tijdens een buitenlandse wandelcoaching. Als ze in Nederland een dergelijk traject zouden doen, was de telefoon met de berichtjes toch makkelijker aanwezig. Door in het buitenland te zijn, storen je collega’s je minder makkelijk. Dat helpt om even los te komen van de dagelijkse praktijk en je helemaal te richten op jouw eigen thema èn jouw persoonlijke ontwikkeling.

Van deelnemers weet ik dat ze nog steeds (Whatsapp) contact met elkaar houden.

Met andere woorden; een wandelcoaching in het buitenland levert je vele malen meer op. Ik kan alleen maar zeggen, probeer het ook eens.

Geïnteresseerd in mijn Wandelcoaching?

Neem contact met mij op om samen te kijken naar de mogelijkheden.