Over mij

Sinds 2005 verzorg ik wandelcoachings. Mijn credo hierbij is: “Een gezonde geest zit in een gezond lijf”.

Waarom wandelcoaching?

Het is ruimschoots bewezen feit dat fit zijn de hersenen gezond houdt.

Naast bewegen zijn voeding, voldoende slaap, ontspanning en het onderhouden van sociale contacten goed voor een gezonde geest.

Gecoacht worden in de buitenlucht heeft heel veel voordelen. Allereerst hoef je je niet te concentreren op de omgeving zoals je dat in een stadse omgeving wél moet. Daarnaast loop je naast elkaar waardoor je niet gedwongen wordt elkaar aan te kijken en het gesprek veel natuurlijker en soepeler verloopt. Het is de makkelijkste manier van gecoacht worden waarbij je met iedere stap nieuwe energie opbouwt.

Burnout en stress

Sinds 2006 hou ik mij bezig met stress en burnout. Steeds meer mensen ervaren op steeds jongere leeftijd hoge maten van stress. Werk, sociale context en (het niet hebben van) relaties leveren de meeste stress op. In mijn praktijk zie ik heel jonge mensen met burnout-verschijnselen; sommigen nog geen 25 jaar oud. Dit betekent dat er dingen drastisch veranderden in de wereld waardoor mensen meer stress ervaren.

Mijn ervaring

Mijn ervaring heb ik opgedaan door middel van opleiding (Positieve Psychologie), coach-opleiding en mijn werk als trainer, coach en later ook manager bij diverse gerenommeerde bureaus voor coaching en psychologie. In alle betrekkingen ben ik vaak betrokken geweest bij stress-vraagstukken en voorkomen van burnout. Wat maakt dat de een meer en de ander minder gevoelig is voor stress-factoren? Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen minder stress ervaren? Dit zijn uitermate interessante onderzoeksvragen waarmee ik iedere dag bezig ben.

Geïnteresseerd in mijn Wandelcoaching?

Neem contact met mij op om samen te kijken naar de mogelijkheden.